Wat u binnen kunt doen om energie te besparen

Raampartijen zijn prachtig voor de lichtinval in de woning, maar zorgen wel voor veel warmteverlies. Eigenlijk draagt elk type raambekleding bij aan een stukje extra isolatie van uw woning, maar er zijn enkele producten die hier extra voor geschikt zijn en u jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten kunnen besparen. Deze zetten we hieronder voor u op een rijtje: 

Gordijnen
Gordijnen die geïsoleerd zijn houden warmte vast, hierdoor kan de verwarming een graadje lager. Dubbel isolerende gordijnen laten in de winter tot 30% minder kou en in de zomer tot 50% minder warmte binnen. Kies voor gordijnen van plafond tot vloer en plaats een gordijn voor een tochtende deur, daardoor wordt de tocht tegen gehouden.   

Geluidsabsorberende gordijnen isoleren naast de akoestiek óók warmte. Een hol klinkende ruimte voelt oncomfortabel waardoor de kachel ongemerkt een graadje hoger gaat. U kunt kiezen voor een dikkere stof, zoals onze verduisterende gordijnen die hebben een hogere isolerende en geluiddempende werking, dit is omdat de stof in drie lagen geweven is. Mocht de stof die u uitgekozen heeft niet erg dik zijn of verduisterd kunt u deze laten voeren. Door het kiezen van vouwgordijnen gaat u de koude slag vanaf het raam tegen.Gordijnstof wordt warmer dan glas, daardoor voelt het binnen behaaglijker zodra de vouwgordijnen zijn gesloten Bij het uitkiezen van een kleur kunt u kiezen voor een warme kleur, uw lichaam wordt door het zien van de kleur warmer. 

 

Duette®
Een duette® heeft een zeer isolerende werking. Een duette bestaat namelijk uit twee geplisseerde stoffen die samen een honingraatstructuur vormen. De lucht wordt hierin wordt opgenomen waardoor de raamdecoratie een sterk isolerend effect krijgt. Om dit te versterken zijn er diverse type duettes die voorzien zijn van een speciale aluminium coating. U kan op jaarbasis veel kosten besparen door te kiezen voor een duette. 

 

Shutters
Shutters geven niet alleen warmte in uw interieur, ze houden ook fysiek de warmte binnen. Wanneer je de lamellen sluit, kan er geen zonlicht binnenvallen en werken de shutters sterk isolerend. Om dit te kunnen meten wordt er een isolatiewaarde bepaald, hoe lager de score hoe beter. Shutters scoren zeer hoog op deze meter.

 

Slimme raambekleding
Een andere manier om met je raambekleding energie te besparen is slimme raamdecoratie. Je kan deze handig op afstand bedienen via de app. Bijvoorbeeld zodra de zon fel gaat schijnen en u niet thuis bent, dan kunt u bijvoorbeeld de jaloezieën toch kantelen zodat het koel blijft binnen.
Een andere uitkomst is de automatische timer. Als u de raamdecoratie sluit voordat het donker wordt, kunt u gas besparen. Stel de timer in op de tijd dat de zon ondergaat en u heeft hier geen omkijken meer naar. Bespaar hiermee niet alleen gas, maar ook CO2 uitstoot. Er is tegenwoordig bijna geen raam product wat niet slim bestuurd kan worden. We informeren u in de winkel graag over alle mogelijkheden!
 

TEAM DE WOONZAKEN

CONTACT

 

Heeft u een vraag, opmerking of offerte nodig? Bel of mail gerust. 

Echter zijn wij voornamelijk gespecialiseerd in maatwerk. Voor het maken van de juiste keuze is een bezoek aan onze showroom dus eigenlijk een must. Hier kan een van onze specialisten u voorzien van de juiste informatie, waardoor het maken van de juiste keuze een stuk makkelijker gaat.

Openingstijden

Maandag: 9:30 tot 17:30 telefonisch bereikbaar (showroom gesloten)
Dinsdag t/m vrijdag:  9:30 - 17:30 uur   Donderdagavond: 19.00 - 21.00 uur
Zaterdag: 09:30 - 17:00 uur

 

De Woonzaken
+31 0251-315750
info@dewoonzaken.nl
Lijnbaan 43
1969 ND Heemskerk

Top