Wat kunt u buiten doen om energie te besparen? 

Bijna iedereen weet dat de beste manier om warmte uit de woning te weren het gebruik van buitenzonwering is. Bij juist gebruik en toepassen van zonwering aan de buitenkant is een energieslurpende airco vaak overbodig. Wat mensen echter niet weten is dat buitenzonwering ook sterk bijdraagt aan het besparen van stookkosten. U ziet hier welke producten hier het meeste aan het besparen van energie bijdragen:

Rolluiken
Tegenwoordig laten steeds meer mensen rolluiken plaatsen. Dat doen ze om de energiekosten naar beneden te brengen en tegelijk om iets goeds te doen voor milieu. Door rolluiken op de juiste manier te plaatsen en gebruiken, kunt u uw woning een stuk energiezuiniger maken. Wanneer u het rolluik voor een kozijn plaatst, ontstaat er een warmte brug tussen glas en het rolluik. In de zomer heeft dit een sterk verkoelende werking, maar hierdoor is het ook in de koude maanden voor de warmte binnen ook moeilijker om te ontsnappen naar buiten en hoeft u dus minder te stoken.


Screens
Een goed alternatief voor de dure airco van uw woning zijn screens. Niet alleen rolluiken hebben een isolerende werking ook screens en zipscreens hebben een isolerende werking waarmee bespaart kan worden op het energie verbruik. De screens kunnen tot 70% de zon reflecteren. Daarmee voorkomt u het opwarmen van de kamers. Bespaar ook in de winter kosten. Screens reduceren niet alleen binnenkomende warmte in de zomer, maar ook warmteverlies naar buiten in de winter.

 

Buitenjaloezieën
Door het gebruik van alternatieve energiebronnen bespaart u stookkosten, het koelen van een huis met airco is echter nog steeds een kostbare aangelegenheid. Dat verandert als u kiest voor buitenjaloezieën. In plaats van koelen achteraf kunt u met zonwering aan uw gevel vooraf al oververhitting voorkomen. Zo bespaart u op de jaarlijkse energiekosten van uw airco. Een investering waar zelfs duurzame energie niet tegenop kan!   

 

TEAM DE WOONZAKEN

CONTACT

 

Heeft u een vraag, opmerking of offerte nodig? Bel of mail gerust. 

Echter zijn wij voornamelijk gespecialiseerd in maatwerk. Voor het maken van de juiste keuze is een bezoek aan onze showroom dus eigenlijk een must. Hier kan een van onze specialisten u voorzien van de juiste informatie, waardoor het maken van de juiste keuze een stuk makkelijker gaat.

Openingstijden

Maandag: 9:30 tot 17:30 telefonisch bereikbaar (showroom gesloten)
Dinsdag t/m vrijdag:  9:30 - 17:30 uur   Donderdagavond: 19.00 - 21.00 uur
Zaterdag: 09:30 - 17:00 uur

 

De Woonzaken
+31 0251-315750
info@dewoonzaken.nl
Lijnbaan 43
1969 ND Heemskerk

Top